Bulevardi ja uusia asuntoja

Miten toteutetaan bulevardiratkaisulla Välivainion ja Alppila parhaat puolet?

Tontinluovutuskilpailussa Oulun kaupungin tavoitteena on löytää Välivainion koulun tontille ja siihen liittyville rakentamattomille alueille yhteistyökumppani alueen kehittämiseksi ja toteuttamiseksi. Päähakija nimeää kumppaneinaan vähintään 3 – 5 asumisen, palveluiden ja/tai rakentamisen kehitysyritystä (ja/tai tutkimustahoa), jotka käyttävät aluetta monipuolisesti tuotteiden ja/tai palveluiden kehittämisalustana. Päähakija voi olla toteuttamisesta vastaava rakennuttaja, rakennusliike tai muu aluekehittämisestä vastaava taho tai niiden työyhteenliittymä.

Kyseessä on toinen kaupungin järjestämä palvelukonseptiin sidottu tontinluovutuskilpailu. Ensimmäinen järjestettiin Karjasillalla.

Ohessa on kuvia alueesta mitä kilpailutus koskee

välivainio kilpailualue

välivainio alue kartta

Erikseen Välivainion entisen koulun viereiselle urheilukentällä (kuvassa hiekkakenttä) on varattu Sivakalle rakennusoikeutta noin 3 000 k-m 2 . Kohteen sijainti, tontin laajuus ja rakennusoikeuden määrä tarkentuvat asemakaavoituksen etenemisen aikana. Alue tulee siten olemaan maankäytöltään sekoittunutta aluetta, jossa pääpaino on kerrostalomaisessa asumisessa.

Lue Kemintien bulevardin esite .  Katso Google-kartan nykynäkymiä. Ohessa on kilpailutuksen hakuohje. Hakemuksia on jätetty ilmeisesti kuusi kappaletta ja hanke etenee kevään 2016 aikana. Todennäköisesti alueelle rakentuu ensimmäisessä kilpailutusvaiheessa 10-15 uutta kerrostaloa, jossa on noin 500-600 uutta asuntoa. Todennäköiset rakennuttajakanditaatit löytyvät täältä.

Alkuperäisessä yleiskaavaan liitetyssä liikennejärjestelyvisiossa on mukana potentiaaliajatus raitiovaunusta akselistolla keskusta-yliopisto- Ritaharju. Ajatuksena olisi vähentää tien yksityisautoilua. Tie on pohjoisen alueen syöttöväylä keskustaan, jossa liikkuu nyt 20 000 autoa.

Lue vielä kilpailutuksen taustaesittelyjä: tontinluovutus ja vyöhykkeet

Päivitys: Lapti on valittu rakennuttajaksi . Ohessa myös hieman kuvitusta.