Isit ja pojat lukemaan

Kiedo meidät tarinaan on osa Vanhempainliiton ja Lukuinto-hankkeen Miesten viikolle sijoittuvaa tempausta.  Isä, isäpuoli tai isoisä- tule lukemaan lapsesi tai lapsenlapsesi ryhmälle tai muuten vain koulussa/ kirjastossa/ nuokkarilla Miesten Viikolla 3.– 9.11.2014. Harjoitteluajankohta  lauantaina Satupäivänä 18.10. Puolivälinkankaan kirjastossa on peruttu, sillä omatoimikirjaston aukioloajat laajenevat lauantaille vasta marraskuun alusta alkaen.

Innostava miehen malli on yksi tärkeimmistä keinoista, joilla varsinkin pojat saadaan kiinnostumaan kirjoista. Ole lukeva aikuinen, josta lapsi ottaaa mallia. Lapsen on hyvä nähdä aikuisen reaktioita kirjan parissa: uppoutumista ja innostumista.Valitse esimerkiksi lapsen kanssa mukava tarina tai teksti ja sovi sinulle sopiva ajankohta.  Näin olet mukana innostamassa lapsia lukemaan ja pääset samalla jakamaan lasten arkea lapsiryhmässä.

Ongelma vai mahdollisuus?

Digitalisoituvassa ajassamme moni on huolissaan nimenomaan poikien lukemisesta. Esimerkiksi Hesari on julkaissut vinkkejä poikien lukuinnon herättämiseen.

”Virtuaalimaailmaan peleineen ja sosiaalisine medioineen liittyy tarinoita ja myös lukemista. Sitä ei pidä tuomita vaan käyttää pikemminkin hyväksi, kun poikia houkutellaan kirjallisen kerronnan pariin.”  ”Heikoimmat lukijat hyötyvät usein myös ryhmän tuesta, kuten Brozon hahmottelemasta miesten ja poikien lukupiiristä.

Suketus-blogi on haastanut bloggaajat ja muut aktiivit Pojat lukemaan -luku-, kirjoitus- ja vaikuttamishaasteen. Ohessa muutama teemaan liittyvä kirjoituksia: Minna Vuo-ChoMervi Hietanen, Kirjavinkkari-blogi, vinkkauksia 5.-6.-luokkalaisille, 45 kirjaa pojille

Lue myös kaverivinkkauksesta sekä Paulaharjun Lukukuusta sekä muista aiemmista kirjastoartikkeleista.

isitlukemaan