Joululahja tuntemattomalle naapurille

Joulumieli syntyy hyvästä tahdosta ja iloisista yllätyksistä. Lahjoita siis tunti aikaasi tai lahjakortti joulumieltä kaipaavalle lähinaapurille. Tai vinkkaa joku lähialueen (lapsi, nuori, perhe, yksinäinen), joka tarvitsisi pienen joulupiristyksen kuormittuneeseen arkeen. Tavoitteenamme on auttaa 20 perhettä joulukuussa alueellamme.

Anna lahjaksi tunti aikaasi lähellä. Moni kaipaa aikuista juttuseuraa, ehjät villasukat, kaverin leffaan, apua kauppareissulle tai siivoukseen tai satu/leikkihetken. Jos perheesi on hankala liikkua itse voimme lähettää tonttupartion luoksesi.  Osa nuoristamme on sitoutunut tunnin hyvään lähitekoon. Tonttupartiomme tuo mukanaan myös jouluisen kyläilykassin.

Kiireinen: ilahduta pienellä lahjakortilla. Lahjoita ja auta vähävaraista, yksinäistä tai työtöntä lapsiperhettä. Lahjoita 5, 10, 20 tai haluamasi summan määräinen lahjakortti lähikauppaan, verkkokauppaan tai vaatekauppaan. Lahjatoiveita ja toteutuksia löytyy joulupuustamme, joka avautuu joulukalenterimme yhteydessä Puokkaritalolla. Saadakseen lahjan ei tarvitse olla sosiaalihuollon asiakas.

Toimi näin: Tuo lahjakortti Puokkaritalolle (nuorisotalo), Mielikintie 7 tai ota yhteyttä meihin niin noudamme sen luotasi. Yhteystiedot olivat viestin alussa. Jos haluat lahjoittaa tunnin aikaasi tai kertoa vinkin saajaperheestä, ota yhteyttä sähköpostilla puokkaritalo@outlook.com tai yksityisviestillä Facebookissa tai Instagramissa

Asukasyhdistyksen ja Puokkaritalon ideakokeilun taustalla ovat Nappinaapuritempaus sekä erilaiset Joulupuu-kampanjat. Halusimme tehdä siitä alueellisen lähituunauksen. Järjestämme joulun akana myös useita maksuttomia tapahtumia ja työpajoja, joihin kaikki ovat tervetulleita.

Täydännemme tällä sivulle tarvittaessa tempaukseen littyviä kysymyksiä ja vastauksia.

K: Miksi ette hanki itse lahjakortteja?  V: Verotus- ja kirjanpitosäädösten muuttuessa kustakin lahjakortista tulisi saajan toimittaa kohdennettu kuitti, joka ei kyllä vastaa jouluista tarkoitustaan.

K: Miten lahjoitan tunnin? V: Kerrot mitä voit ja haluat tehdä. Me teemme mätsäyksen perheen tai ryhmän kanssa, joka saisi siitä eniten iloa joulun aikaan tai sen jälkeen.

K: Miten huomioitte turvallisuuden ja luottamuksellisuuden? Sekä sen että lahjat menevät parhaaseen mahdolliseen osoitteeseen V: Toimimalla rutrvallisesti ja luottamuksellisesti. Emme paljasta antajan tai saajan täsmätietoja, mutta välitämme palautteita ja tunnelmia mahdollisuuksien rajoissa.

K: Miksi tuntemattomalle naapurille, eikö voi lahjoittaa tutulle. V: Kun et tiedä keneltä se on, ei jää fiilistä ”että minun pitää nyt antaa tietysti vastalahja. Jouluilo- ja mysteeri puree paremmin ;-D