Kesäleirillä oppii useita hyödyllisiä juttuja hauskasti

 

Lähiöinnostajat järjestää TUL Oulun piiri ry:n nuorisojaoston kanssa kesäleirin alakouluikäisille.

Aika: Ma-to 4.-7.6.2018
Paikka Irjala, Hietasaari
Kohderyhmä 7-12 -vuotiaat alakoululaiset

Hinta: Lähiöinnostajat-hankkeen kautta kahdeksan (varapaikkoja vielä jäljellä) lasta ilmaiseksi, arvo 80 e/ henkilö. Ota yhteyttä vesa.ilola (at) gmail.com Kun olet ilmoittanut Vesalle (joka tarkastaa kiintiön, voit ilmoittaa läpsesi leirille tästä. Kirjoita kohtaan Muuta tietoa lapsesta, että tulee Lähiöinnostajat-kiintiöllä.

Leiri sisältää: Ohjauksen (leirillä kymmenkunta aikuista + vertaisnuoria ohjaajina -> Toiminnallista tekemistä: pelailua, jousiammuntaa, uimista, minigolf…. 2x lämmintä ateriaa + aamu- ja iltapala, vakuutus

Jyväskylän yliopiston pedagogian opiskelijat 3 kpl -> tekevät vlogia kesäleirin ajan Facebookiin. Leirille otetaan maksimissaan 25 lasta. Kuljetuksen ja noudon leirille hoitavat vanhemmat. Ilmaispaikoille voidaan tarvittaessa järjestää myös kuljetus.

Leiri on yön yli leiri telttayöpyminen suurteltoissa (tytöt, pojat erikseen). Jos lapsilla ei ole aiempaa yöleirikokemusta, leirin voi toteuttaa myös päiväleirinä. Vanhemmat hakevat ja tuovat silloin lapsen sovitun aikataulun mukaisesti. Leirikirjeestä löydät tarkemmat ohjeet ja ohjelman.

Leirit tekevät hyvää niin perheelle kuin osallistujille. Leirillä lapsilla on mahdollisuus mukavaan toimintaan turvallisten aikuisten kanssa.  Aikuisilla on mahdollisuus hengähtää kotona työn tai vapaa-ajan merkeissä. Tässä muutama syy kannustaa lasta leirille: 1) Leirillä oppii uusia taitoja. Itse tekemällä.  2) Leirillä saa uusia kavereita. 3) Leirillä saa uusia kokemuksia. 4) Leiri rajoittaa teknologian käyttöä. 5) Lapsi itsenäistyy piirun verran rohkeammaksi. 6) Leiri on täynnä leikkiä. Toiminta on hauskaa, ei suorituskeskeistä. 7) Lapset ideoivat ja toteuttavat osan toiminnasta itse.
Leiritunnelmakuvia löytyy TUL Oulun piirin FB-sivuilta