Linnanmäki

Lähiöinnostajat mahdollistaa perheille Linnanmäen reissun pe 14.6. Bussi täyttyi ymmärrettävän nopeasti ennakkovarauksista. Jonotuslistalle on päätynyt tällä hetkellä 5-6 perhettä. Ohessa kerrataan pari faktaa, joka helpottaa lähtijöiden tiedonnälkää.

1) Lähiöinnostajat kustantaa siis pääsääntöisestin kyydin ja lahjoittaa rannekeita. Muutoin perheet ja lapset ovat omalla vastuulla matkalla. Pysähdymme ennen Linnanmäkeä syömään omakustanteisesti jonnekin, koska syönti alueella on kalliimpaa ja hitaampaa. Keskustelemme paikasta bussissa.

2) Lähtö on Puokkaritalolta (Mielikintie 7, entinen nuokkari) perjantaina klo 07:00. Toinen kyytiinnousupaikka on Oulun linja-autoasemaa. Arvioitu saapuminen klo 07:20

Ottakaa omat eväät matkaan ja tsekatkaa sää. Tarkempi ohjeistus matkasta tulee vielä viimeistään päivää ennen matkaa. Lähdemme ajamaan takaisin viimeistään klo 21.00. Bussimatka kestää pysähdyksistä riippuen kahdeksisen tuntia. Joten palaamme Ouluun noin aamu viiden aikaan.

3) Yhden mukaanlähtevän aikuisen vastuulla voi olla enintään 4 omaa tai naapurin/tuttavan lasta. Matkaan ei oteta valitettavasti alle 4-vuotiaille, joten koettakaa perheensisäisesti sopia päivän lastenhoitovastuu pienemmille. Aikuiset ovat vastuussa mukaantulevista lapsista. Bussiin mahtuu noin 50 matkustajaa.

4) Matkan omavastuuosuus on 10 euroa / lapsi (aikuinen pääsee ilmaiseksi). Omavastuuosuuden voi maksaa bussissa, jos ei ole ilmoittautunut Puokkaritalolle suoraan. Omavastuuosuuden tarkoitus on sitouttaa matkustajat mukaan. Jos on perheitä, joille omavastuun osuuskin on nykyisessä elämäntilanteessa liikaa, siitä voidaan neuvotella erikseen. 

5) Jonotuslista on sitä varten, mikäli viimehetken peruutuksia on tulossa esimerkiksi sairastumisen myötä. Ilmoitamme perheelle erikseen onko hän päätynyt varaustilanteen vuoksi vain jonotuspaikalle. Jonotuslistalla olevien kannattaa ilmoittaa mahdollinen suostumus pikalähtösoittoon perjantaiaamuna, jos joku perhe kaikesta huolimatta jättää tulematta.

6) Mahdollinen peruutus on tehtävä keskiviikkona 12.6. klo 21 mennessä. Mikäli varaaja ei peruta matkaa ajoissa ja jättää tulematta bussiin, perimme häneltä 40 e/henkilö (yksittäisen matkan markkinalaskutushinta) jälkikäteen. Tällöinhän joku muu menettää alennetun matkaetuuden.

6) Bussissa on tilaa 50:lle hengelle. Ilmaisia Lintsi-rannekkeita on 40. Joten ensin jaamme rannekkeet yli 120 cm lapsille/nuorille. Perheitä on lähdössä arviomme mukaan eri kokoonpanoilla noin 12-16. Mahdolliset ylimääräiset ilmaisaikuisrannekkeet jaamme sitten oman arviomme mukaan bussissa.

7) Linnanmäen alueelle on ja muutamiin laitteisiin on maksuton pääsy. Laitteiden ikä- tai pituusrajoitteet löydätte tästä.

8) Koska osa perheistä on ensimmäistä kertaa retkellä pidempään tässä pieni muistilista mitä kannattaa ottaa matkaan säästä riippuen. Voit välttää ylimääräisiä kuluja pakkaamalla mukaan vesipullot, muuta juomista ja kevyttä säilyvää välipalaa. Varaa hieman käyttörahaa herkutteluun ja pelihalleihin. Ota mukaan pitkähihainen paita (jos kylmä tai sataa), talouspaperia, muovipussi, paperipussi (jos olet matkapahoinvointialtis), ladattu kännykkä ja mahdollisesti varavirta (ja latausjohto). Ota bussin sijainnista valokuva parkkipaikalla.

9) Ota huvipuistoon mukaan mahdollisimman vähän tavaraa. Kasseja on ikävä raahata koko päivä laitteesta toiseen. Pidä huoli, ettei sinulta lentele taskuista tavaraa ajojen aikana. Mieti jo kotona, mihin laitat esimerkiksi kännykän, kameran, lippiksien ja silmälasit, kun nouset laitteeseen. Ota sellaisia vaatteita, joissa on vetoketjulla suljettavia taskuja. Lue tästä lisävinkkejä.

Tervetuloa hauskalle koko perheen hupimatkalle.