Naapuriapua

Maailmassa on riittävästi ongelmia, eivätkä ongelmat ratkea ihmettelemällä. Jos haluat muutosta, niin jokainen pystyy pienellä panoksellaan muuttamaan maailmaa paremmaksi paikaksi elää ja olla. Jokainen ihminen on välittämisen arvoinen! Kyynisyys ei auta mitään tai ketään – juuri siksi sinä olet potentiaalinen maaailmanparantaja!

Tähän on listattu vinkkejä ja ohjeita, jotka auttavat sinua. Lisää saa keksiä ja se on jopa suotavaa. Nämä vinkit ja ohjeet voit toteuttaa omassa ympäristössäsi, eivätkä ne ole täydellisiä, mutta niitä saa kopioida vapaasti. Keskeistä on kuitenkin tiedostaa se, että sinulla on vaikutusta ympäristöösi ja muutos on mahdollinen!

1. Juttele naapurisi kanssa
2. Kerro lähimmäisillesi, että elämä ilman heitä olisi turhaa/arvotonta/mitätöntä
3. Soita ainakin yhdelle kaverille, johon et ole ollut yhteydessä viimeisen vuoden aikana
4. Halaa ainakin yhtä ihmistä
5. Hymyile tuntemattomille
6. Mieti ainakin viiden minuutin ajan, kuinka voisit välittää muista ihmisistä vieläkin enemmän
7. Jos liikut julkisissa tiloissa, niin avaa ovia toisille ihmisille ja kiitä saamastasi palveluista
8. Tervehdi ihmisiä, tunsit heitä tai et
9. Rohkaistu aloittamaan keskustelu entuudesta tuntemattoman kanssa
10. Haasta ihmisiä välittämään entistä enemmän!
11. Jos olet yksin, lähde ulos ja toista em. kohtia niin kauan kuin jaksat
12. Jos et ole yksin, niin mieti sitä jos olisit ja toista em. kohtia niin kauan kuin jaksat
13. Älä pety, jos esimerkiksi hymy ei tehoa tai naapurisi on niin kiireinen ettei kerkeä juttelemaan – toista em. kohtia niin kauan kuin jaksat.
14. Muista kuunnella itseäsi ja helli itseäsi. Kun voit itse hyvin, voit jakaa hyvästä olostasi myös muille.
15. Älä luovuta – ole se MUUTOS, jonka haluat NÄHDÄ!

Jos et kykene tekemään jotain kohtaan, älä huoli. Toista tarvittaessa niitä kohtia joita pystyt tekemään. Tärkeintä ei ole määrä tai laatu – vaan oikea suunta. Suunta parempaan on tärkeämpää kuin se, miten paljon ja vakuuttavasti välität muista. Eli taistele voimiesi mukaan, äläkä ole liian kriittinen itsellesi jos et onnistu mielestäsi riittävän hyvin.

Asenne ratkaisee kaiken, koska jos haluat, niin muutos on edessäsi ennemmin tai myöhemmin. Vallankumous tarvitsee taistelijoitaan. Ole sinä yksi heistä! Värvää lisää vallankumouskaartilaisia ja näin saadaan suurempi vaikutus. Mitä enemmän meitä on, sitä enemmän muutosta tapahtuu.

Maailmassa on riittävästi kyynisyyttä, vastarintaa tarvitaan! Ole sinä yksi vastarinnan äänistä ja rohkaistu toimimaan. Taistelu on alkanut!

Oheinen teksti on kooste Välittämisen vallankuomouksesta Lue lisää FB-sivuilta