Nova2

Järjestämme kesällä 2019 hauskoja & toiminnallisia pisteitä lähimetsään (Odessan puisto) matalan kynnyksen periaatteella 15-29-vuotiaille osana Nova2-hanketta. Tavoitteena on aktivoida vähän liikkuvia nuoria aikuisia hauskalla ja yhteisöllisellä tavalla. Lähimetsä on valittu toimintaympäristöksi sen terveydellisten vaikutusten vuoksi.

Kussakin ohjatussa päivässä (arvioitu 5-6 päivää) on 8-10 toiminnallista pistettä. Toiminnallisissa pisteissä voi kokeilla ja tuunata erilaisia matalan kynnyksen harrastuksia, temppuja tai lajeja. Kukin tapahtuma tai päivä kestää ryhmien ennakkovarauksista riippuen 2-5 h. Järjestämme kesällä kaksi ohjattua päivä, elokuussa 2 ja vielä syyskuussa 2. 

Ennakkovaraajina voivat toimia työpajat, Ohjaamo, startti- ja valmaluokat. Testaamme pisteitä kesäkuun lopussa ja ensimmäinen ohjattu päivä järjestetään 14.7.

Pisteitä ovat ideoineet nuoret itse. Tulossa on esimerkiksi mökkilajit, erittäin kevyet temppu- ja esteradat, hauskasti tuunatut lajiyhdistelmät kuten jalkapallobiljardi, jumppapallogolf, metsäpingis. Osa pisteistä on esteettis- ja elämyspohjaisia.. 

Rastien suunnittelun pohjalla ovat olleet seuraavat periaatteet: 1) Ei suorituspakkoa -> ei suorituspaineita. 2) Huumorin osuus rastilla on aina suurempi kuin tyylipuhdas suoritus  3) Hyvän olon tuntemukset: viihtyvyys, elämyksellisyys, kokemuksellisuus (irti liikuntatraumoista) 4) Tuunaa itse mielenkiintoinen tapa liikkua ja liikuttua.

Testiryhmämme on parhaillaan keräämässä ideoita. Pian tiedämme mitkä niistä on tuotavissa Puokkarille. Haluatko tulla testaamaan ryhmäsi kanssa. Ota yhteyttä vesa.ilola at gmail.com