Onnellisen lopun alku

Miksi?
Lähiöinnostaja -toiminta tuo sujuvuuutta haasteelliseen kouluikäisten lasten perhe-elämään ja arkeen. Mukana olevat pilottiperheet ratkovat itse arjen haasteita, eivätkä jää valittamaan tai odottamaan byrokratiaa. Vertaisryhmässä on esimerkiksi usein helpompi jakaa arjen pelkoja, suruja, pettymystä ja epävarmuutta. Ammattilaisen neuvojen tai ripittyksen pariin pääsyyn kun voi kulua kotvasen aikaa.

Mitä?
Tavoitteena on tunnistaa arjen kapeikot, katveet ja tulpat. Esimerkiksi vapaaehtoisuus ja vertaistuki tuovat edullisesti hyvän olon sekä konkreettisia lähiratkaisuja. 

Toimintamuotoja ovat esimerkiksi isot tapahtumat  ja pienet vertaiskerhot. Toimintaan osallistuminen ei edellytä mitään tiettyä diagnoosia, eikä jäsenyyttä. Perheille tarjotaan kohtaamispaikka jonne on helppo tulla kaveriporukalla tai koko perheen kanssa. Alueellinen olohuone on turvallinen paikka kokoontua, olla, toimia ja harrastaa. Kahvia löytyy pyynnöstä ja silloin tällöin myös lämmin ruoka. Haluamme tarjota arkeen silloin tällöin ripauksen luksusta.

Kenelle?

Tyypillisiä hankkeeseen osallistuvia perheitä, ja toimijoita ovat esimerkiksi yh-huoltajat, vähävaraiset, maahanmuuttajat sekä haasteellisessa tilanteessa olevat  diagnosoimattamat kouluikäiset (yksinäisyys, sosiaalisten tilanteiden pelko, kiusaaminen, näkymättömät, pudokkaat). Avoimeen toimintaamme ja useimpiin tapahtumiimme ovat kuitenkin tervetulleita ihan kaikki.

Miten?
Toiminta kokoaa yhteen vertaistietoa lähellä olevista avun lähteistä sekä vapaaehtoisista. Keräämme ja jaamme arjen kokemuksia ja tarinoita. Testaamme ketterästi ja rohkeasti mikä voisi toimia lähiössämme. Tavoitteenamme on osoittaa että ketterä perhekeskus voi toimia ”vanhassa” lähiössä ilman suuria rakennusinvestointeja tai raskaita hallinto-organisaatioita. Vaikka toiminta on kehitetty yhdessä omalaatuisesessa lähiössä, soveltuvat menetelmät, keinot ja ideat muihinkin lähiöihin ja kyliin.

Missä?

Tukikohtamme on Puokkaritalo, Mielikintie 7, 90550 Oulu.  Tee kurkistuksia menoomme Facebookissa tai Instagramissa:

Teemakuva: Allianssi