Oodi kaupunkimetsälle

Oodi kaupunkimetsälle -tapahtuman ajatuksena on muistuttaa kaupunkilaisia kaupunkimetsän mahdollisuuksista virkistymiseen, hiljentymiseen sekä mukavaan toimintaan. Tapahtumapaikka on Odessa puisto. Paikalle pääsee autolla parhaiten suuntaamalla Puolivälinkankaan vesitornille.

Ilmaisessa ja osin esteettömässä tapahtumassa on tarjolla tekemistä koko perheelle. Yllätyksellisessä ohjelmassa on muun muassa luontopolku, metsäolympialaiset,Takapihan tivoli. majan rakentamista, tanssia, laulua, toiminnallisia WeUp-taidepisteitä, nuotiolla voi jutella liikuntatutkijan kanssa luonnon hyvinvointivaikutuksista,, makkaranpaistoa vesitornin juurella sekä hiljentymistä kuulemaan ja tuntemaan metsän tunnelmaa ja tuoksuja. Mahdollisuuksien mukaan yleisnäkymän metsään ja taivaalle saa myös vesitornilta Tilaisuuden päätteeksi järjestetään plogging eli roskajuoksu- tai kävelyhölkkä. 15.9. on samalla Maailman siivouspäivän, johon osallistujat tulevat mukaan ajatuksella pidä lähimetsä siistinä.

Tapahtuman järjestävät alueen yhdistystoimijat sekä yksityiset asukkaat ja taiteilijat rakkaudesta metsään. Mukana ovat mm. Puolivälinkankaan suuralueen asukasyhdistys, Välivainion omakotitaloyhdistys, Estetöön ry, ODL Liikuntaklinikka, Taivonkaaren päiväkoti ja Lähirähinä. Tavoitteena on myös päästä vesitorniin, katsotaan onnistuuko.