Oululähiö17 somekisa

#Oululähiö17 on somekisa, jossa alueen tiimit ottavat osaa livenä verkon yli. Kilpailu kestää kolme tuntia ja se sisältää kuusi hauskaa ja kutkuttavaa livehaastetta. Kokoa jengisi kotipesään esimerkiksi alueesi nuokkarille ja tule mukaan!

Kisa järjestetään torstaina 18.5. klo 17-20.  Kisassa eri puolella Oulua oleville tiimeille tulee puolen tunnin välein tulee uusia tehtäviä  FB-kisasivulle. Ohjaajien kommenttien pohjalta alkuperäistä kisa-aikaa on lyhennetty tunnilla ettei eka kisa vedä hapoille.

Kokoa tiimisi eri ikäistä nuorista, ohjaajista, senioreista, järjestöistä, asukkaista, seurakuntalaisista tai mistä keksittekään. Yhteen yksittäiseen lähiötiimiin voi kuulua 3-6 osallistujaa. Yhdellä alueella tai lähiössä voi olla useampi tiimi.

Kolmen parhaan pistesaaliin keränneen voittajajoukkueen kesken jaetaan 500 euron lahjakorttipalkkiot. Alustavat tulokset julkaistaan heti kisan päätteeksi.

Tarvitsette tiimiinne yhden kannettavan (esimerkiksi kuvankäsittelyyn), nettiyhteyden, yhden älypuhelimen (kuvaus, videointi) sekä kisaa varten luodun Facebook-sivun tiimille.

Lähiökisan järjestää Puolivälinkankaan asukasyhdistys osana Kaaos-hanketta. Ilmoittaudu mukaan heti  puokkaritalo@outlook.com  Kirjoita otsikkokenttään Oululähiö17 somekisa ilmoittautuminen”. Saat ilmoittautumisen jälkeen tarkempaa ohjetta.

Parhaimmat otoksenne voidaan julkaista myöhemmin, muistakaa siis nettietiketti sekä kuvien käyttöoikeudet.  Lisätietoja kisasta tarvittaessa antaa vesa.ilola@gmail.com

UKK (usein kysytyt kysymykset)

Millainen on kisan ihannetiimi? Siihen kuulunee 1) sometaitoinen 2) esiintyjäuskalikko 3) oivaltaja 4) tsemppaaja

Voidaanko tiimi diskata? Kyllä. Jos se postaa asiattomia tai trollaa.

Ei kait kukaan jaksa 3 tuntia pelata? Tehtäviä on kuusi. Ne tulevat verkkoon noin puolen tunnin välein. Jos jokaisen suorittaa 10 minuutissa, se on tunti eli 60 min ;-d. Se on toinen asia riittääkö pikasuoritus voittoon 😉

Miksi FB ja netti? Kisan tuotokset tulevat kaikkien näkyviin, tämä tuo läpinäkyvyyttä. Samalla se toimii myös pitkänä häntänä idealle. FB on myös yleisesti käytössä oleva kätevä sovellus, joka on useimmilla jo käytössä. Näin ei tarvita ylimääräisiä kirjautumisia.

Voiko voiton saada rahana? Kyllä voi, jos tiimi on esimerkiksi luokkaretkelle pyrkivä porukka. Mutta muutoin suositaan lahjakorttia käytännöllisyyden syistä.

Voiko kisaan osallistua muualta kuin Oulusta? Kyllä periaatteessa, mutta tehtäväasettelut suosivat juuri Oulun lähiöitä.

Miksi kokoonnuttaan nuokkarille, eikö muualle voi kokoontua? Kyllä voi, esimerkiksi kirjastoon tai partiokololle. Kokoontuminen jonnekin on kuitenkin suotavaa, koska osa tehtävistä on ”kenttätehtäviä.”

Tarviiko tiimin matkata, reissuta tai liikkua paljon pelin aikana? Kaikki on tietysti suhteellista, mutta kohtuu objektiivinen vastaus on Ei. Nyt kyse on enemmän oivaltamispelistä kuin liikkumispelistä.

Voiko partiolaiset tai luokkaretkelle lähtevät koululuokat osallistua omalla tiimillä? Voivat.

Anna joku vinkki kisavalmisteluista? Ottaakaa partiolaisia mukaan lähiötiimiin ;-D Enempää ei voi paljastaa ettei kukaan saa suhteetonta etua.

Kuka toimii pelijohtajana ja pisteyttäjänä? Järjestäjä kerää ilmoittautumismäärän mukaisesti riippumattoman tuomariston. Myös kansalla on ääni kisan jälkeen. Ylituomarina ja pelinjohtajana toimii Vesa Ilola. Pelin ohjeistus voi illan aikana saada myös muutaman käänteen, joten kannattaa olla tarkkana.

Voiko päätöksistä ja pisteistä valittaa? Kaikkea voi kokeilla. Tuotokset ja tulokset jäävät kuitenkin näkyviin netin pitkään häntään. Mutta makuasioistahan voi aina kiistellä.

Miten pistetys toimii? Kustakin kuudesta tehtävästä annetaan kouluarvosana (4-6). Osasta tehvistä saa bonuspisteitä.  Osa arvioidaan ns. Euroviisut-pisteytyksellä eli 12, 10, 8, 7, 6, … Maksimipisteet noin 90.

Pelinjohtaja pitää oikeudet yllättäviinkin muutoksiin. ;-D Rakentavassa hengessä tietysti.