Hyllytonttu

Elf on the self eli seikkaileva piilotonttu on ollut vuodesta 2008 myyntimenestys Jenkeissä. Vuonna 2005 ideoitu tonttu+kirja -konsepti on levinnyt tuhansiin tavarataloihin sekä verkkokauppoihin. Ja myynti on kaksin kolminkertaistunut. Menestyksen salaisuutena lienee idean leviäminen maasta toiseen blogien ja sosiaalisen median välityksellä.

Joulupukkion lähettänyt tämän hiljaisen mutta ehtivän partiotontun pitämään silmällä pikkutyttöjä ja -poikia. Tonttu auttaa Joulupukkia pitämään kirjaa siitä kuka on ollut tuhma tai kiltti. Tonttu vaihtaa joka yön aikana paikkaa talossa ja lasten tehtävä on etsiä aamulla, mistä tonttu löytyy ja mitä se puuhaa. Sääntöjä on vain yksi, tonttuun ei saa koskea.  Muutoin tontun taika katoaa. Tontulle saa  jutella ja kertoa lahjatoiveita. Vaikka tonttu on pukin käskystä hiljaa, hän kyllä kuuntelee. Sen huomaa pienistä ilmeistä.

piilotonttu

Hahmo seikkailee myös virallisesti esimerkiksi TwitterissäFacebookissa, Youtubessa, Pinterestissä, Instagramissa ja animaatioissa. Ohessa on vinkkejä kuinka hyödyntää ideaa koulussa. Katso myös video.

Piilotonttu elää oma mystistä elämää. se katoaa illalla ja löytyy aamulla mitä kummallisimmista paikoista ja tilanteista.Visualisoituja kotivinkkejä löytyy verkosta niin hyvässä ja pahassa. Katso itse lisää.

 

Jos verkkokaupan noin 35 euron paketti tuntuu kalliilta, voi kukin soveltaa ideaa vaikka nykyisellä kotitontullaan.