Poikkeusajan palvelut

Mitä Puokkaritalo (Puokkarin nuokkari, Mielikintie 7) tarjoaa lapsille, nuorille ja perheille koronan aiheuttaman poikkeusajan.

1) verkko(live)läsnäolo Insta ja Discord

2) erilaiset tempaukset lasten piirroskisa pienille (käyvät tiputtamassa piiirroksen Puokkaritalon oven postilaatikkoon, joita sitten esitellään live lähetyksinä verkossa) #nallejahti. Täältä löydät tekemisvinkkejä kotiin.

3) läksy/tyttö/moikkauskerho (Zoomissa) nämä tyypillisesti 3-6.luokkalaisille, voidaan järjestää myös yläasteikäisille

4) Jeesi-päivystysnumero 044 3457900 auttaa klo 15-18 jos/kun seinät alkaa ahdistaa perheessä. Tämän sivun alaosaan on koottu muita auttavia tahoja kotien korona-ahdistukseen.

5) kumppaniverkoston kautta etsimme etä- ja asiointiapua sekä vinkkauksia niistä alueellaamme

6) Ruoka-apu: Puolivälinkankaan Puokkaritalo (Puokkarin nuokkari) jakaa perjantaisin klo 17-19 välisenä aikana Mielikintie 7:ssä  30 lämmintä ruoka-annosta perheille. Jaamme ruokaa jatkossa niin kauan kuin se on mahdollista.

Jos haluat hakea perheellesi ruokaa toimi näin:

  • Soita tai tekstaa  Elina Haataja-Ilmola (Puolivälinkankaan suuralueen asukasyhdistys  ry puh: 044 3457900 klo 14-16 ja ilmoita kuinka monen hengen annoksen haette ja onko tarvetta vastaavaan jatkossa. Max 3 annosta /perhe
  • Sovi kellonaika, jolloin haet ruokakassin, oven ulkopuolella olevalta pöydältä. 

Ota pussi ja poistu välttäen lähikontakteja. Perheestä vain yksi noutaa ruoan. Emme rajoita jakoa,  luonnollisesti se on helpompaa lähellä Puokkaritaloa asuville. Huomioithan turvavälin hakuhetkellä. Älä hae ruokaa sairaana.

Aktivoimme Perhetsemppi-kasseja omalla kustannuksellamme niin kauan että Oulun kaupunki saa pyrimään ruoka-avun sekä Oulu-avun.

Ideamme järjestötoimijoille: neuvotelkaa lähikaupan kanssa siitä voisiko ne joilla menee nyt hyviin, auttaa kriisin pidetessä niitä joilla ei mene niin hyvin. Neuvottelemme voisiko kaupunki tukea ideaa Arinan kanssa tilanteen edetessä.

Auttavat puhelimet ja chatit Suomessa (Puhelin- ja verkkoauttajat)

Auttavat puhelimet ja chatit (HS)

Avoinna olevat chatit (Netari)

Nuorten nettipalvelut

Ruoka-apua Oulussa

Oulun kaupungin koronasivut

Psykososiaalinen tuki Oulussa

Vinkkejä yksinäisyyteen Kotiliesi

Lapset ja korona (useita kieliversioita) MLL

Tietoa koronasta eri kielillä