Poikkeusrata

Avaamme metsäpolun tänä vuonna Odessanpuistoon jo poikkeuksellisesti 1.5.2020. Ratapisteet suunnitellaan siten että huomioidaan korona-ajan turvallisuussuosituksia ja aiempien vuosien elämyskokemukset

Yhdistämme polkuun perheille maksuttoman ulkoiluttamispalvelun arkisin (4.5. alkaen klo 17-19 ) Ensimmäisiin päiviin otamme kerrallaan vain yhden perheen lapsia. Aikaa ohjattuun metsäseikkailuun voi varata 30 tai 60 min. Aikuiset saavat toki itsekin osallistua tai käyttää omaa aikaansa miten haluavat.

Myöhemmin otamme vastaan puolen tunnin välein ennaltasovitusti 4-6 lasta ikävälillä 4-8 (mielellään siten että samaan aikaan vain 1-3 perheen lapset). Muun ajan rata toimii omatoimisena.

Koulutamme apuvetäjiksi erityisesti alueen kesäseteli-ikäisiä (maahanmuuttaja)tyttöjä. Tämän idean ja toiveen ovat esittäneet nuoret itse. Nuoret eivät kuitenkaan ole koskaan pelkästään yksin metsässä lastene kanssa.

Huomiomme pisteissä ja toiminnallisuudessa suojaetäisyydet. Vetäjille annetaan turvakoulutus. Lapsille on vaatimuksena metsään ja säähän sopiva vaatetus (erityisesti hansikkaat ja nenäliinat). Flunssaisia lapsia ei voi tuoda ohjattuun metsätapahtumaan.

Lapset haetaan ja viedään kotiovelle tai sovitusti lapset tuodaan vesitornille. Vetäjillä on mukanaan käsidesiä ja heillä on joko kertakäyttinen tai kangasmaski.

Toivomme kaikilta kiinnostuneilta nyt rakentavia lisäehdotuksia metsäradalle. Oheiseen suunnitteludokumentiin voi päivittää ajatuksia ja kommentteja konseptin turvallisuudesta ja kiinnostavuudesta. Tarinadokumenttiin sekä visuaaliseen dokumenttiin voi päivittää ajatuksia tehtäväpisteistä.