Pyöräilytapahtuma

Lasten pyöräilytapahtuma järjestetttiin Paulaharjun koululla lauantaina 25.5. kello 14.00 alkaen. Puolivälinkankaan ympäriajossa oli useita sarjoja lapsille iän mukaan.

ympäriajot
Jarmo Kontiainen / Kaleva

Matkoja oli kolme: pienemmille 200-300 metriä, 1-2 luokkalaisille 0,7 km ja isommille 1,7 km.  Radat oli merkattu Odessan puiston pururadalle. Kaikki osallistujat palkitiin mitalein. Osa pyöräilijöistä ehti osallistua pariin reittiin.

Osallistuminen oli kaikille ilmaista. Kolmena aiempana vuonna järjestetty lasten Pyörällä päästään -fillarikoulu on jatkunu  Tour de Kids`n merkeissä. Pyöräilytapahtuma on yksi osa Uuden Oulun juhlavuotta 2013.

Pyöräilyelämys oli tarjolla kaikille alakoululaisille ja nuoremmille tytöille ja pojille (vaikka viestinnässä puhuttiin nelosluokkalaista ja nuoremmista). Vaatimuksena osallistumiselle oli ainoastaan  pyörä ja kypärä.  Tapahtuma opetti lapsille pyörän käsittelytaitoja ja liikenneturvallisuutta. Kisailu opetti myös toisten huomioon ottamista ja yhteisöllisyyttä.

Talkoolaiset mahdollistivat lapsille elämyksen
Kisatapahtuman järjestäjät hoitivat ratojen merkkaamiset ja ohjaukset ja olivat tukena ajanotosta. Koulun vanhempia oli ensimmäisenä kerralla vähän mukana, mutta ensi kerralla vanhempien apu on tervetullut esimerkiksi ilmoittautumiseen, ajanottoon ja rataohjaukseen. Näin homma sujuu turvallisemmin ja sujuvammin.

Lapsia osallistui kisaan 50. Noin puolet oli alle kouluikäisiä ja loput lähinnä puolet 1-3. luokkalaisia. Tulokset löytyvät täältä. Ajanotossa käytettiin erinomaista webscorer-appsia iPadilla, joka oli suurena ja luotettavana apuna. Pyöräilijöiden vanhempia oli mukana noin 15. Osa Tour-perheistä aikoo kiertää useamman ”osakilpailun” Oulussa.

Lisätietoja pyöräilytapahtumista antaa tarvittaessa Pekka Hartikka, OTC p.040-3530101. Katso kuvia Ympäriajot aloittaneesta Lämsäjärven tapahtumasta. Kiitos kisajärjestäjille mahtavasta elämyksestä.

TourDeKidsOulu_2013