Perheillat

Jukolan koulu Hämeenlinnasta on kehittänyt Torstaitreffit. Kerran kuukaudessa koulun oppilaille ja vanhemmille tarkoitetut Torstaitreffit ovat uudenlaista kodin ja koulun yhteistyötä, jossa tavataan iloisesti rupatellen kahvikupposen ääressä. Torstaitreffit syntyivät siitä oivalluksesta että perinteinen ”luennoiva” vanhempainilta ei vain enää toiminut. Oli tarvetta saada toimintaa joka vastasi paremmin kumppanuusajatteluun ja aidon yhteisöllisyyden lisäämiseen

Torstaitreffit on kerran kuukaudessa järjestettävä toiminnallinen perheilta, johon voivat osallistua niin vanhemmat, lapset kuin koulun henkilökunta. Tapaamiset ovat vahvistaneet merkittävästi luokkien vanhempien keskinäistä yhteistyötä, opettajien ja vanhempien yhteistyötä sekä koko koulun yhteishenkeä.

Torstaitreffien teemat ovat nousseet kokemuksen ja vanhempien toiveiden kautta. Teemoina on ollut mm. talviliikunnan riemua, yhteisiä pelisääntöjä, kukkaistutusta ja monikulttuurisuusjuhlia. Mukana on seurakunnan nuoriso-ohjaaja, perhetyöntekijä, eri järjestöjä ja oppilaitoksia.

Lapsille on varattu liikunnallista tekemistä ja oppilaiden pyörittämä kahvilatoiminta on samalla osa oppilaiden yrittäjyyskasvatusta. Torstaitreffeille osallistuu 40-50 henkilöä/kerta.

Torstaitreffeille voi tulla koko perhe, pienemmille lapsille on järjestetty lastenhoito koulun tiloissa. Lukukauden aikana vuorollaan kunkin luokka-asteen vanhemmat vastaavat kahvituksesta (kahvi, tee, mehu, pullat). Kahvituksien tuotto ohjataan mm. oppilasstipendeihin.

Miten rokkaisi Paulaharjun Torstaitreffit? Ohessa alustava ehdotus:

Syyskuu: Toiminnallinen vanhempainilta
Lokakuu:Kirppari/ Kierrätys
Marraskuu: Kulttuuriteema/ kirjasto
Joulukuu: Toiminnalliset pikkujoulut

Tammikuu: Mediateema, TVT
Helmikuu: Asiantuntija-alustus / Vanhempien akatemia
Maaliskuu: Rusettiluistelu
Huhtikuu: Perhefestari/työpajat
Toukokuu: Pyöräily/ Kukkien istutus / Asukastupa

Kerro omat ehdotuksesi tänne.

kukanistutus