Työkokeilu

Puokkaritalo (Mielikintie 7) etsii jälleen kahta työkokeilijaa. Toinen on innostunut liikunnasta. Toinen ilmaisusta, taiteesta tai kädentöistä. Sopii erityisesti Sinulle joka harkitset opiskelua esimerkiksi vapaa-ajan ohjaajana, sosionomina tai taiteellisilta aloilta. Kehittymiskaaresi alkaa työkokeilulla, jatkuu tämän tuetun koeajan jälkeen ehkä palkkatuella. Tuemme sen jälkeen myös työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Tämä haku avautuu koska edellinen palkkatukilaisemme sai vinkistämme paikan avoimilla työmarkkinoilla.

Työkokeilu kestää 1-3 kuukatta, jonka aikana sinulle selviää kiinnostaako ala sinua. Saat normaalit työttömyysetuudet + 9e/pv. Lisäksi järjestämme sinulle lisäkoulutusta ja tarjoamme ainutlaatuisia elämyksiä. Työaika olisi 4-6 tuntia aikavälillä 14-20 Puokkaritalolla (Mielikintie 7).

Jos olet ollut pitkään työtön, sinulla on nyt hyvät mahdollisuudet jatkaa noin 1500 euron palkkatuella jopa vuoden, sillä tämä ja ensi vuosi ovat poikkeuksellisen palkkatukimyönteisiä Oulun alueella.

Tule tutustumaan tiloihin, nuoriin ja ohjaajiin. Et kadu. Voit aloittaa lähes heti tai viimeistään 1.1.2020.

UKK (usein kysytyt kysymykset)

Miten toimia? Ota yhteyttä vesa.ilola(at)gmail.com ja sovi tapaaminen Puokkarin nuokkarille (Mielikintie 7)
Edellytykset: Pärjäät nuorten kanssa (erityisesti yläasteikäiset), kestät pientä kuittailua ja älämölöä

Pitääkö olla työtön? Kyllä. Työkokeilu ja palkkatuki ovat työvoimapoliittisia työkaluja, niille jotka ovat statuksella työtön.

Onko tämä vastikkeetonta orjatyötä? Ei ole. Autamme ihmisiä löytämään alansa ja työvireensä. Voit keskustella halutessasi meillä aiemmin olleiden kanssa.

Voitteko taata palkallista työtä jatkoksi? Emme voi. Mikäli saamme järjestöystävällisen palkkatukipäätöksen (=tarkoittaa että tuki kattaa lähes kulut) voimme harkita palkkausta. Parhaimmillaan tätä tukea saa 12 kuukaudeksi.

Onko iällä väliä? Eipä juuri. Asenne ratkaisee. Yli 18-vuotta pitää olla.

Olen osatyökykyinen tai epävarma jaksamisesta, vaikuttaako? Ei vaikuta, jos muuten istut porukkaan ja asenne on kohdillaan. Yksi reitti tutustua omiin vahvuuksiin on kuntouttava työtoiminta.

Miten Puokkaritalo eroaa muista nuokkareista? Puokkaritalo on entinen Puolivälinkankaan nuorisotalo, jossa toimii nyt kolme Paulaharjun koulun luokkaa, itsenäinen IP-toiminta (OTP) sekä avoin toiminta lapsille ja nuorille. Puokkaritalon arkea pyörittää  Puolivälikankaan suuralueen asukasyhdistys. Kokeilemme paljon uutta. Katso lisää toiminnastamme Facebook tai Instagram