Vankkurit

Vankkurit

Oman lapsen kasvamisessa on tärkeitä etappeja, jotka vaikuttavat koko perheen arkeen. Vanhempia mietityttää monet asiat: lapsen kasvaminen, kavereiden vaikutus ja vaikeista asioista keskusteleminen.

Vankkurit -ryhmässä jaetaan kokemuksia vanhemmpien ja perheiden arkipäivästä kuten nukkumisesta, nettiajankäytöstä, harrastuksista, pelisäännöistä sekä vanhemmuuden iloista ja suruista. Kokemusten jako voi olla joko keskusteluja tai erilaisia vanhempaintempauksia.

Vuoden 2013 lopulla Aikku Eskelinen koulutti Oulun alueelle parisenkymmentä vertaisryhmäohjaajaa, joista ryhmiä alkaa vuoden 2014 tammikuussa ainakin Korvensuoralla, Merikoskella ja Paulaharjussa.

Vankkurit kokoontuu kevään 2014 tyypillisesti aikana kuusi kertaa kahden viikon välein koulun tiloissa. Ohjaajina toimivat vanhemmat, jotka pikakurssittautuivat vertaisohjaajiksi. Ilmoittaudu ryhmään tammikuun ainaa ja tule jutustelemaan vanhemmuudesta kahvikupposen äärelle koululluse. Lisätietoja antaa lähikoulusi vertaisohjaaja.

Hyppää Vankkurien kyytiin…
• jos vanhemmuus tuntuu joskus haastavalta
• jos haluat pohtia lapsesi käytöstä
• jos haluat vertaisryhmään, josta voit saada iloa ja voimaa vanhemmuuteesi

Kokoonnumme isien aikataulun mukaan Kesto tyypillisesti klo 18-20. Ensimmäisen kerran tapasimme koulun liikuntasalilla. Toinen kerta on tarkoituksena mennä Asukastuvalle leipomaan la 29.3..

Paulaharjun koululla pilotoi  Isä-ryhmä (erityisesti oululaisten 1-6. luokkalaisten lasten), jonka alustavia teemoja ovat

1) Kuinka isän kuri ja järjestys (eli rakkautta, rajoja ja rutiineja) eroaa äidin vastaavasta?
2) Arkipäivän askareiden tärkeys sekä työn ja perheen yhteensovittaminen
3) Isän roolit: tsemppaaja/valmentaja, rajojenantaja, rahoittaja
4) Isät ja hankalat hetket: Väkivalta ja päihteet, ero ja uusperheet, työttömyys,
5) Erityisteemat kuten tietokonepelaaminen ja kaveripiirin vaikutukset

Kokoontumiset eivät ole vain kyökkipsykologiaa vaan myös äijämäistä tekemistä kuten esimerkiksi makkaranpaistoa, sähläystä, kyseenalaisten verkkopelien testipelaamista, äijäjoogan kokeilemista ja sähköautoajelua. Isät voivat olla muualtakin kuin Paulaharjulta. Ensimmäinen kokoontuminen on Paulaharjun koululla, muut kokoontumiset järjestetään ryhmän interessien mukaan. Vetäjinä toimivat Vesa Ilola ja Aslak Rantakokko. Tiedustelut ja ilmoittauttauminen vesa.ilola@gmail.com, 050 4060 412.

Lisätietoja tapaamisille löytyy Nimenhuudosta