Vertaistarinoita intensiivipajassa

Vertaiskirjoittamisen intensiivipaja järjestetään viikonloppuna 3.-5.5. 2019. Viikonloppupaja sopii jokaiselle, joka on kiinnostunut luovasta kirjoittamisesta tai jolla on uteliaisuus vertaistarinoita kohtaan. Paja pidetään Puolivälinkankaan lähikirjaston viereisessä koulun neuvotteluhuoneessa ykköskerroksessa (Mielikintie 9) perjantaina klo 17-21 sekä launtaina ja sunnuntaina klo 10-16. Paja on osallistujille maksuton. Voit osallistua pajaan yhtenä, kahtena tai kaikkina kolmena päivänä.

Pajan kirjoitustehtävät ovat lyhyitä:  5-10-15-30 minuuttia. Virikkeenä voi toimia jokin aihe tai satunnainen sytyke; teksti, musiikki, kuva tai liike. Pienellä ja lempeällä vertaiskirjoittamisen paineella voi luoda itseäänkin yllättäviä tekstejä yllättävän lyhyessä ajassa.

Kurssin vetäjänä toimii dramaturgi-ohjaaja Satu Virtala, FM. Hän on toiminut muun muassa teatteriopettajana Keski-Pohjanmaan Kansanopistossa syksyllä 2018. Hänen opetusalojaan ovat näyttelijäntyö ja luova kirjoittaminen.

Satu perehdyttää osallistujat vertaistarinan eri elementteihin. Juonen rakenteeseen, kertojahahmon tahtotilaan ja esteihin, dialogiin ja moneen muuhun. Kuten idean kirkastamiseen ja aiheen rajaamiseen. Sisältömaneerien tunnistamiseen ja niiden pikahuoltoon.

Viikonloppupaja antaa hyviä eväitä ja rungon oman vertaistarinasi kirjoittamiseen. Voit tarjota valmista tarinaasi Lähiöinnostajille pientä korvausta vastaan.

”Luulin että tarvitsen voimaa ja intohimoa että saisin kirjoitettua. Huomasin että kirjoittaminen ja toisten tekstien kuuleminen antoi minulle voimaa ja intohimoa. Kevytkirjoittaminen hiipi arkeeni, tuli ja jäi kylään.”

”Kirjoitusprosessi oli sekä avaava, rasittava että rauhoittava kokemus. Asiat näyttäytyivät hieman toisessa ja uudessa valossa tekstien ja tarinoiden taikapiirissä. Osan kirjoituksista luin ääneen toisille, osan vain itselle.”

Kurssitilaan pääsee sisälle oman kirjastokortin PIN-koodilla ja seuraamalla opastetta. Jos sinulla ei ole korttia mukana, voit soittaa Vesa Ilola 050 4060412. Tilasta löytyy mikro, uuni, kahvin- ja teekeitin ja jääkaappi. Jos et ole ilmoittaunut minkään FB-sivun kautta voit lähettää sähköposti-ilmoittautumisen vesa.ilola(at)gmail.com

Koska kirjoitusten luonne on osin intiimi, intensiivipajaan otetaan mukaan vain maksimissaan kymmenen osallistujaa per päivä.

Ota mukaasi rennon mielesi lisäksi itsellesi sopivat muistiinpanovälineet, joihin voit tehdä harjoitteita sekä luonnostella omaa vertaistarinaasi.