Perhefestarit 16.5.2013 klo 18-20

Perhefestarit on alueen yhteisön tee-se-itse-karnevaali. Se syntyy siten että:

1) Huomaamme että meillä on intohimo jonkin oppimiseen ja harrastamiseen. Haluamme jakaa tämän intohimon toisten kanssa.

2) Rekrytoimme lähipiiristä kaikenikäisiä ”pajanvetäjiä” ja saamme lähikoulusta tilat yhteisöfestarille to 16.5.2013 klo 18-20. Kutsu Sinä puskaradion kautta ”pajanvetäjäksi” sellainen jonka tunnet tai sellainen jota arvostat. Jokainen tuntee jonkun hyvän tyypin.

Pajojen opettajaksi voit ilmoittautua tällä lomakkeella.

3) Suurta onnistumista on se että festareilla oppii tai opettaa sellaista mitä ei ensin edes aikonut. Katso millainen karnevaali on tulossa esimerkiksi Kallahteen 27.4.2013

4) Oppilaita voivat olla kaikenikäiset. Lapset, nuoret, vanhemmat, isovanhemmat. Kuten myös pajanvetäjänä.

koulu_selitys2

 

5) Etkö tiedä mitä voisit ”opettaa”. Meillä on  Työpajat_ehdotukset valmiina yli 30 pajaan sisälle ja ulos, mutta aina voit keksiä täysin oman. Paja voi kestää 15 min, 30 min, 45 min tai olla non-stop eli osallistujia tulee ja menee. Tavoitteena olisi että pajasi voitaisiin järjestää 1-3 kertaa illan aikana.

6) Jos pajanvetäjä on alle 16-vuotias, pajassa on aina aikuinen järjestyksenpidon tukena.

7) Ennen festaria järjestämme koululla FestariKenraalin, jossa jokainen pajanvetäjä saa pikaperehdytyksen festarikeikkaa varten. Viiden sormen säännöllä osaaminen muuttuu pajavetäjän muistilistaksi. Kenraalissa katsomme myös videon muista festareista.

esikoulu

8) Kukin on oman kotinsa ja lähipiirinsä paras markkinoija. Kutsulinkki leviää helposti verkkossa, se löytyy kaupan ilmoitustaululle. Koulu jakaa kotitiedotteen ja tyrkkää viestiä Wilmaan.

9) Osa opettajista, nuorisotyöntekijöistä ja vanhemmista ovat mukana auttamassa festarin mahdollistamisessa, mutta pääosassa olet Sinä. Oppijana sekä pajanvetäjänä. Sinä ja perheesi luotte onnistumisen puitteet ja fiiliksen.

10) Käynnistä karnevaalivaihde. Muista ja muistuta että kyse on leikistä, hauskanpidosta ei tavanomaisesta oppitunnista. Katso myös aiempi artikkelimme. Ota yhteyttä jos sinulla on intoa ja tahtoa lähteä vetämään työpajaa vesa.ilola@gmail.com, 050 4060 412

koulu_kuvitus1

 

Kuvat on Demos Koulu-käsikirja”loppuraportista”.